مطالعه در مرکز مطالعه طولی سیراکوس توسط مریل الیاس و روی ۱۰۰۰ نفر انجام شده است:
محققان تعدادی تست های شناختی را به افرادی که به ندرت یا هرگز شکلات نخورده بودند و همچنین به کسانی که حداقل یک بار در هفته شکلات میخورند دادند. افرادی که به طور منظم شکلات میخوردند، در آزمون های شناختی نمره بهتری آوردند و تمرین هایی مثل حفظ کردن شماره تلفن را با موفقیت بیشتری انجام دادند.
الیاس میگوید: «ما متوجه شدیم افرادی که حداقل یکبار در هفته شکلات میخوردند، از نظر شناختی بهتر عمل میکنند. این مساله مهمی است و بر روی تعدادی از دامنههای شناختی تاثیر میگذارد. فایده کلیدی خوردن شکلات یکبار در هفته حافظه دیداری-فضایی، حافظه کاری، اسکن و ردیابی، استدلال انتزاعی و آزمون کوتاه وضعیت ذهنی را افزایش میدهد. » در حالی که به گفته محققان، مشخص نیست چه ارتباطی بین شکلات و توانایی شناختی وجود دارد اما میدانند که مساله خاصی در میان است.
فلاونول قدرت مغز را افزایش میدهد
آنچه علم درباره شکلات میداند، این است که آنها سرشار از فلاونول هستند. فلاونول ها، به طور طبیعی در کاکائو وجود دارند. به نظر میرسد که تاثیر مثبتی روی مغز افراد داشته باشد. بسیاری تحقیقات نشان میدهند که مصرف فلاونول میتواند تاثیر سن روی توانایی شناختی و حافظه را کاهش دهد. این مطالعه ۹۰ فرد مسن را در یک دوره ۸ هفتهای آزمایش کرده و به طور متوسط، افرادی که میزان بالایی فلاونول مصرف کرده بودند، تست ها را سریع تر انجام دادند. طبق مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۰، فلاونول قدرت مغز را افزایش میدهد. به نظر میرسد که فلاونول، مثل قهوه و چای، جریان خون در مغز را افزایش داده و به این ترتیب، توانایی شناختی را بهبود میبخشد.